Interjú Konkoly-Thege Mátéval a Figyelőben.

A hazai maszkgyártás lehetőségéről, Kína maszk-monopóliumáról, a műanyag-gyártás egy részének hazatelepítéséről, a gépipar trendjeiről és a klímaválságról is beszélt lapunknak Konkoly-Thege Máté, a több évtizede fröccsöntőgépekkel foglalkozó Thege-Plastic Kft. ügyvezetője.

– Úgy tudom, hogy az önök iparágát érinti, így érdekelne, hogy mennyire lenne költséges és mennyi időbe telne, hogy orvosi maszkok gyártásába kezdjen valaki?

– Egy orvosi maszk több komponensből áll, magát a filtert általában polipropilén extrudálásával nyerik, de használnak más műanyagokat is, mint a polisztirol, polikarbonát, polietilén vagy poliészter. A műanyagok extrudálása itt úgy folyik, hogy a gép végén egy több száz lyukkal rendelkező fúvóka helyezkedik el, melynek köszönhetően nagyon vékony műanyag szálakat nyerünk. Ezeket olyan sűrűn lehet „szőni”, amivel bármely természetes anyagnál sokkal jobb szűrőt kapunk.

– Lehet ilyen gépet kapni nálunk!?

– Némely a folyamathoz használt gép és alkatrész hazánkban is megtalálható, ugyanakkor mivel a műanyag rétegeken kívül – általában – szövet rétegeket is használnak a végleges maszkhoz, nem elég csak egy gép átállítása. Ha valaki valóban belevágnak, akkor egy egész gyáregységet kéne kialakítania több gépből, ami több hónapos folyamat.

– Megéri akkor egy ilyen üzlet?

– Emiatt gazdaságilag biztosan nem érné meg, hiszen a megtérülés csak óriási darabszám mellett lenne elérhető, melyet csak a járványhelyzet megoldódása utánra lehetne elérni – legalábbis ha a világ tudja tartani azt a tempót, melyről kínai partnereink beszámoltak a vírus kezelésében.

– Amúgy ma szinte egymást érik a krízisek, a koronavírus csak az egyik, ott van az olajválság és a klímavészhelyzet, hogyan tud ezekre reagálni a magyar ipar?

– A koronavírus megmutatta, hogy a nyugati cégek profitéhsége, mely a termelés jelentős részét Kínába helyezte, nem fenntartható. Egyszerűen vissza kell hozni több stratégia termék és alapanyag gyártását, ha nem is országos, de uniós szinten.

– Mire gondol? Mondana egy példát?

– Jó példa erre, hogy egyes hírek szerint a kínai kommunista párt gyakorlatilag államosította az ottani, eredetileg amerikai kézben lévő orvosi maszk gyárakat, így teljes befolyást szereztek a világpiacon. Azért, mert az ilyen áruk felét ott állítják elő.

– De itthon drágább a gyártás, kisebb a sorozat mennyiség így a mérethatékonyság sem az igazi, nem?

– Ez már a törvényhozók feladata, hogy megoldást találjanak arra, hogy jobban megérje drágábban, de helyben gyártani. Az effajta az insourceing, azaz a termelés egy részének hazahozatala jó lehet. E folyamatnak jelentős haszonélvezője lehet hazánk, hiszen a munkaerő még mindig olcsónak számít, miközben jellemzően magas kvalitású szakembereket igényel a váltás. A krízisre hozott uniós és hazai gazdaságélénkítő lépések üdvözlendőek, a tűzoltás jellegű problémamegoldás mellett azonban fontos lenne, hogy alapvetőbb gyártás-fejlesztésekre is sor kerüljön, mint például a körkörös gazdaság alapjainak megerősítése, ami a további válságok hatását is tompíthatja.

– Mi a helyzet az olajválság és a klímaváltozás hatásaival?

– A korábban trendszeren emelkedő alapanyagárak és egyéb költségek növekedése folyamatos nyomás alatt tartotta a műanyagipart, ma pedig a bizonytalanság óriási. Igaz a növekvő árak az ágazat fejlődését is indukálták. A legtöbb műanyagipari gépgyártó fókuszában évek óta a természetkárosítás visszafogása áll, mely nagyon röviden az energiaigény csökkentésében és az újrahasznosítható anyagok mennyiségének növelésében nyilvánul meg.

– Az autóipari gépgyártás is ennyire előre tart?

– Korántsem, bár az autóiparban hasonló folyamatok figyelhetőek meg, csakhogy nálunk, a műanyagiparban ez a folyamat már évekkel korábban elindult. Például a japán JSW teljesen elektromos fröccsöntőket gyárt. E gépek olyanok, mint az elektromos autók megjelenése, lényegesen kevesebbet fogyasztanak és jóval kevesebb komponensből állnak.

– Japánokat említett, Kína nem zárkózik fel?

– Dehogynem: ma már a kínai gyártók is a természet megóvására hajtanak, a ChenHsong gépei eddig soha nem látott mennyiségű újrahasznosított műanyaggal tudnak dolgozni, így kevesebb új műanyagra van szükség, ami egyértelműen jó a környezetnek. Sajnos ugyanakkor a hazai gépállomány még mindig nagyon idős. Itt is kiválóan működik az autós hasonlat: öreg a gépparkunk, ami ezáltal igen környezetszennyező. Ugyanakkor azt el kell ismerni, hogy a kormány is tesz erőfeszítéseket, hogy a hazai cégeket támogassa az új gépek beszerzésében, mellyel akár felére is csökkenhet a villanyszámla, erre a Momert Zrt. és VA Elektronika Zrt. kiváló példa.

– A klímavészhelyzet is komoly átalakítást kíván, a hazai gazdaságpolitika e téren sok új vállalást tett, nem? Az önök ágazata hogy áll?

– Néhány piaci szereplő már elkezdett reagálni a kialakult helyzetre. Sajnos továbbra is komoly gondot jelent, hogy a rengetegféle műanyag nem, vagy csak nehezen feldolgozhatóak együtt, tehát a szelektív hulladékgyűjtést követnie kellene egy alaposabb alapanyag-típusonkénti szelekciónak is. Jelenleg ugyanis az összegyűjtött műanyagok csak töredéke kerül újrahasznosításra, többségük megy az égetőbe. Piaci alapon az alacsony értékű műanyagoknál nem lehet fedezni az újrahasznosítást, csak a drágábbaknál, mint a PET. Itt is az egyértelmű szabályozás jelenthet megoldást.

– A leglátványosabb lépés az egyszer használatos műanyagok betiltása lesz, melyek a legfentarthatóbb megoldások? Szükség van-e egyáltalán ezekre?

– A Thege-Plastic Kft. egyik partnere az általunk értékesített fröccsöntőgépeken többször használható műanyag poharakat gyárt szórakozóhelyek számára. A koncepció lényege, hogy a göngyöleget a gyártó és a végfelhasználó között működő szolgáltató begyűjti, tisztítja és újra kihelyezi. Azok a poharak, amelyek már alkalmatlanok újratöltésre visszakerülnek a gyártóhoz, ahol más, nem élelmiszeripari termékek lesznek belőlük. Itt azért meg kell jegyezni, sokan vitatják, hogy ennek a teljes ciklusnak a környezetterhelése jelenleg vajon kisebb-e, mint egy egyszer használatos poháré.

– Hogyan alakul a műanyag-felhasználás a jövőben?

– Műanyagokra mindig szükség lesz, hiszen ez egy csodálatos anyag, amit gyakorlatilag nem lehet mással helyettesíteni, de sajnos itt is a felhasználóval, az emberrel van a probléma. Még a nagy utálatnak örvendő egyszer használatos nejlonzacskó is a környezetvédelemért jött létre, hogy kiváltsa a rengeteg papírzacskót, amit használtak az 50-es évek végén. Az egyszer használatos műanyagoknak továbbra is lesz létjogosultsága, még a felelőtlenség miatt bevezetett tiltás után is. Például az egészségügyben, hiszen azokkal sokkal jobban megelőzhető a vírusok terjedése. (HG)

A cikk a Figyelő 2020/13-as számában jelent meg.

Interjú Konkoly-Thege Istvánnal a Polimerek Magazinban.

20 éve nem volt olyan jelentős fejlesztés az abszolút piaci úttörőnek számító svéd Rapidnál, mint amit a 2019-es K-show-n jelentettek be. A kisméretű OneCUT PRO nem csak takarékos, hanem átértelmezi a házon belüli ipari műanyag újrahasznosítást, hiszen a központi darálással szemben a helyi megoldás jobb minőséget és kevesebb munkát jelent. – A legmagasabb minőségű műanyagdarálókról van szó, amit természetesen meg kell fizetni, ám mindez hamar megtérül, hiszen a gép akár 80 százalékkal kevesebbet fogyaszthat a korábbi Rapid darálókhoz képest is! – hívta fel a figyelmet a Thege-Plastic Kft. ügyvezetője. Nem elhanyagolható, hogy akár 40 százalékos vissza nem térítendő támogatás érhető el az új gépekre, melynek lehívásához vállalkozásunk teljeskörű segítséget nyújt – tette hozzá Konkoly-Thege István.

20 éve nem látott fejlesztést mutatott be a lassújárású darálók területén a műfaj megteremtője, a Rapid. A legnagyobb műanyagipari seregszemlén bemutatott OneCUT PRO beszerzésével „kevesebb koszt, kevesebb zajt, kevesebb energiafogyasztást és jelentős működési előnyöket kapunk”. A cég ígéreteit az eddigi standardnak számító 25 rpm-től való elmozdulással érik el a Rapid FlexiSPEED rendszerrel.

A Rapid mindig is élen járt az innováció területén

– Piacvezetőként azt szerettük volna tudni, hogy a lassújárású darálók standardjának számító 25 rpm-et eddig miért nem kérdőjelezte meg senki. Ezért a különféle műanyagok tulajdonságait alapul véve kezdtük tesztelni és optimalizálni a sebességet – mondta el a Rapid vezérigazgatója, Bengt Rimark. A kutatás eredménye pedig oda vezetett, hogy igény szerint akár 40 százalékos lassulást/gyorsulást (15-35 rpm) tudnak a gépek produkálni.

A ridegebb anyagok darálásánál egyértelműen kiderült, hogy jobb minőséget lehet kapni a sebesség lassításával, emellett kevesebb por keletkezett. Ebből természetesen következik, hogy kevesebb új műanyagot kell felhasználni az újabb termékek előállításához, mert több darálékot tudunk visszakeverni, ami szintén hozzájárul a megtérülés lerövidüléséhez és a környezetterhelés minimalizálásához. Az alacsonyabb fordulatszámnak köszönhetően a zajszennyezés is jelentősen, akár 50 százalékkal, lecsökkent. Természetesen az energiaigénye sem volt akkora a gépnek, akár 40 százalékkal lehetett az áramfogyasztást csökkenteni 15 rpm-en.

A környezetvédelem és a megtérülés kéz a kézben jár a Rapiddal

A fenti fejlesztés csak az egyik innovációja a környezetvédelem kapcsán elkötelezett svéd gyártónak, mely az áramfogyasztás csökkenését és a megtérülést segíti elő. A forradalmi Rapid EnergySMART rendszernek köszönhetően akár 80 százalékkal kevesebbet fogyaszt egy ilyen daráló, mint a korábbi modellek. Itt kell kiemelni, hogy a vállalt mindig is nagy hangsúlyt fektetett fejlesztései során a környezetvédelemre, így a konkurens gépekkel szemben akár a 80 százalékot meghaladó csökkenés érhető el a fogyasztásban. A Rapid Stop & GO üzemmódnak köszönhetően, ahogyan a neve is sugallja, a OneCUT PRO teljesen leáll, ha nincsen munkája, mint a modern kocsik motorja a piroslámpánál. A megnövekedett munkamennyiségnél pedig a fordulatszám növelésével lehet segíteni.

Svéd dizájn a használhatóság és biztonság szolgálatában

A frekvenciaváltós sebességszabályzás a tapasztalatok szerint nem csak a kapott granulátum minőségén javít, a zajszinten és az áramfogyasztáson csökkent, hanem a gép élettartamát is meghosszabbítja. – Több mint húsz éve vagyunk a Rapid partnerei, ezalatt Magyarországon kiemelkedő mennyiségű tapasztalatot szereztünk gépeik üzembehelyezésében és szervízelésében, utóbbira szerencsére a világszínvonalat képviselő svéd minőségnek köszönhetően igen ritkán van szükség – hívta fel a figyelmet Konkoly-Thege István. A Thege-Plastic Kft. ügyvezetője hozzátette, hogy a Rapid Open Hearted Design (nyitott szív tervezés) továbbfejlesztett változata ennél a gépnél is megtalálható, aminek köszönhetően a ház felnyitása gyermekjáték, így az alkatrészek tisztítása és cseréje egyedülállóan gyors és egyszerű. A kialakításnál a tervezők külön figyelmet fordítottak a biztonságos működésre, mely megfelel a legújabb európai elírásoknak is (EN 12012-1:2018)!

A Rapid OneCUT PRO átértelmezi a házon belüli ipari műanyag újrahasznosítást

A Rapid OneCUT PRO hatalmas előnye méretéből fakad, hiszen mivel kis helyet foglal, bármely fröccsöntőgép vagy csomagológép mellé be lehet állítani, így a felesleges műanyagot helyben vissza lehet darálni. A központi darálással szemben elmondható, hogy az ilyen jellegű működés jobban biztosítja az anyagminőséget, hiszen a különféle granulátumok nem keveredhetnek össze, illetve kevésbé munkaigényes, hiszen nincsen szükség szállításra. Mindezek pedig tovább rövidítik a megtérülési időt.

A Thege-Plastic Kft. segít az akár 40 százalékos vissza nem térítendő támogatás lehívásában

–  Elengedhetetlenek a darálók a modern iparban, hiszen szinte nincs is olyan szegmens, ahol ne használnának műanyagot – hívta fel a figyelmet Konkoly-Thege István. Sajnos a hazai ipar nagy részére továbbra is az jellemző, hogy idősebb, ezáltal nagyobb fogyasztásigényű és szennyezőbb gépekkel dolgoznak. Szerencsére, mind a magyar kormány, mind az Európai Unió felismerte a körgazdaság és a környezetkímélő termelés elengedhetetlenségét, ami a pályázatokban is visszaköszön. Maga a pályáztatási rendszer még nem döccenőmentes, de a Thege Plastic Kft. több mint 40 éves tapasztalatával a műanyagiparban teljeskörű segítséget nyújt, így akár a 40 százalékos vissza nem térítendő támogatás lehívásában is segítséget tudunk nyújtani.

A cikk a 2020-as márciusi Polimerek Magazinban jelent meg. A link alatt a Rapid darálók több típusát is bemutatjuk.

Alkategóriák