A közel nyolcvanéves műanyagipari tapasztalattal rendelkező svéd Rapid világelső a darálók fejlesztésében, gyártásában és forgalmazásában. A márka innovatív műanyagdarálóit, amelyek az újrahasznosítás úttörőjének számítanak, most egy élő ZOOM-közvetítés-sorozat keretein belül ismerhetik meg az érdeklődők, akik egyúttal betekintést nyerhetnek az energiatakarékos gépek előállításának kulisszatitkaiba is. A cég termékeit Magyarországon kizárólagosan a Thege-Plastic Kft. forgalmazza, így bármely kérdéssel keressen minket bátran!

2021. május 21-28. között élő ZOOM-közvetítések keretein belül ismerkedhetnek meg a svéd márka darálóberendezéseinek funkcióival és előnyeivel az iparági érdeklődők. Az élő tesztek során megismerhetik a Rapid Raptor gépek újrahasznosítási folyamatait, a gyors és könnyen tisztán tartható nyíltszívű, ütésvédelemmel ellátott rotorral és az egyedülálló késkialakítással (QuadCUT) rendelkező technológiát, amely Ipar 4.0 kompatibilis, képernyővel vagy anélkül is használható.

 

 

Az 1942-ben alapított Rapid a kezdetek óta a svédországi Bredaryd városában gyártja ipari megoldásait, de a vállalat tulajdonában lévő üzemekkel az Egyesült Államokban, Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Szingapúrban, Kínában és a Közel-Keleten is jelen van. Világszerte háromszáz munkatársukkal, és mintegy 150 országban kialakított partnerkapcsolatával a Rapid gyakorlatilag a piacra lépése óta vezető a gyáron belüli műanyag újrahasznosításban, így nem számít túlzásnak a jelmondatuk: „Gyakran másolva, de sosem utolérve”.

Magas színvonalon készülő termékek

A kezdetben csak a helyi fröccsöntő cégek szolgálatában álló cég azért, hogy biztosítsa az ügyfeleik számára az optimális életciklus-takarékosságot, a jobb granulátum-minőséget, a gépalkatrészekhez való könnyebb hozzáférést és a biztonságosabb munkakörnyezetet, rendkívül magas szakmai színvonalon készíti a megoldásait. Mindehhez a központi gyártási művelet is hozzájárul, hiszen azáltal, hogy mindent egy fedél alatt végeznek, a gépek és az alkatrészek bármikor könnyedén hozzáférhetőek, ráadásul ezáltal a különböző részlegek is könnyen kapcsolatba kerülhetnek egymással, így az esetleges változtatások is könnyedén elvégezhetőek. Ezen kívül a Rapid szigorú ellenőrzési folyamatnak veti alá a termékeit. Ezek a tényezők együttesen teszik lehetővé, hogy a daráló-berendezéseik fejlesztése együtt járjon a termelés fejlesztésével, ezáltal lehetővé téve számukra, hogy gyorsan reagálhassanak az ügyfelek igényeire.

A Rapid RAPTOR aprítógépek sok szempontból egyedülállóak, és erről egy online közvetítés-sorozat keretein belül az érdeklődök is meggyőződhetnek

Az aprítógépek, azaz a shredderek, mindenféle típusú műanyaghoz használhatóak. Ráadásul nyíltszívű technikával rendelkeznek, amelyek révén akár 30 másodperc alatt cserélhetőek, tisztíthatóak a kések. Ezek a rövid „pit stopok” maximalizálják a működési időt, egyúttal minimalizálják a munkaidőt, de a nyílt hozzáférhetőségnek köszönhetően könnyű ellenőrizni az anyagminőséget is.

A Rapid darálók másik védjegye a fémdetektor. Az Integrated Metal Detection (IMD) technológia (magyarul: integrált fémdetekciót takaró rendszer) használatával gyakorlatilag teljesen kiküszöbölhető, hogy a gépben kárt tegyenek az esetleges fémdarabok, amelyek a műanyag közé keveredhetnek, továbbá minimálissá csökken annak az esélye, hogy a kis fémdarabok kárt tegyenek a gép olyan alkatrészeiben, mint a csiga vagy a fröccsöntő szerszám.

Illetve érdemes megemlíteni az új, szabadalmaztatott Rapid QuadCUT™ késkialakítást, amely késenként négy vágó-éllel rendelkezik, ami a munkát a lehető legkeményebbé teszi.

Ami pedig közös a Rapid megoldásaiban, hogy alapvetően az újrahasznosítás miatt jöttek létre, de a vállalat ezen a ponton nem állt meg, hiszen a fenntartható működés irányába is elkötelezte magát: hosszú évek óta különös figyelmet fordít a gépei hatékonyságának növelése mellett az egyre fenntarthatóbb működésre, aminek köszönhetően kevesebb áramot fogyasztanak, így védve a természetet és rövidítve le a megtérülési időt.