GWK - Hűtők/temperálók

 

A hűtés és hőmérsékletszabályzás terén több mint 50 éves tapasztalattal rendelkező német GWK méltán vált az iparág egyik vezetőjévé. A vállalat a legmodernebb megoldásaival a ciklusidő kétharmadát kitevő hűlési idő akár a felére is csökkenthető, ami a megtérülési idejét is lerövidíti a rendszernek. A GWK úgy szolgálja ki a műanyagipart és a fröccsöntést is, hogy közben bemutatta az úgynevezett „alacsony karbon technológiát”, ami a cég természetkárosításelleni törekvésének újabb állomása az Enersave technológia mellett.

A német GWK elsődlegesen fűtő- és hűtőberendezéseket gyárt az ipar minden területére, így a műanyagipar számára is. Szakmai berkekben közismert tény, hogy a fröccsöntés során, különösen vastagfalú magoknál, a hőszabályozás nagyon nehezen megoldható. A magas hőmérsékletek miatt pedig megnő a hűlési idő, illetve a minőség is sérülhet ilyen állapotok között, ami bevételkiesést is okozhat.

Fűtés és hűtés a fröccsöntőgép szívében

Az Integrat rendszere akár a névjegye is lehetne a vállalatnak, hiszen egyedülálló a maga nemében. A dinamikus fészek hőszabályozó a megfelelő hőmérsékletet úgy éri el, hogy a kerámia fűtőegységet nem a szabályozóban, hanem a magban, a fészkek mögött alig néhány milliméterré helyezik el. Ennek köszönhetően a kívánt hőmérsékletváltozást tízszer olyan gyorsan, de tized annyi energiaráfordítással lehet elérni, mint a megszokott.

A magfalak hűtése egy direkt hűtővel történik, melynek külön irányítóegysége is van, és szinte alig bocsájt ki hőt. A „fészekhez közeli hűtést” vízzel oldja meg a rendszer, ami egyben el is szigeteli a magot a fűtőegységtől, ami által elérhető a rövid és intenzív hűtési idő.

Tökéletes hűtés a fröccsöntés legfontosabb szakaszában

A Integrat 4D a GWK innovációja, mely a fent felvetett hőszabályozási problémákra kínál megoldást. A műanyag eszközök gyártásának legmeghatározóbb állomása maga a fröccsöntés, ahol a hagyományos fúrt hűtőrendszerek kevésbé képesek megfelelni a ciklusidő és a minőség támasztotta követelményeknek. A hűlési idő a teljes ciklusnak a 2/3-ad részét képezi, így a kiadásracionalizálásra a legjobb esélyt egy megfelelően dimenzionált hűtési folyamat jelenti. Ezt pedig érdemes rábízni a GWK Integrat 4D rendszerre, mivel ez a hűtési folyamatot akár 30-50 százalékkal is csökkentheti, ami a teljes ciklusidő 20-30 százalékos rövidülését is jelentheti!

Ultrakompakt és energiatakarékos

A Teco Compact a GWK szabadalmaztatott vízhűtője 0-tól 25 fokig terjedő sávban vethető be (míg a nagyobb verzió 0-tól 140 fokig), úgy hogy nem alkalmaznak a rendszerben etilénglikolt, ami egy fagyálló és igen mérgező. Összességében kijelenthető, hogy a rendszer a megfizethető technológiát, valamint a felhasználóbarát irányítás képviseli könnyen értelmezhető kezelőfelületével. Alapfelszereltségei közé tartozik a folyásgátló művelet, a rozsdamentes alkatrészek, és az automata és manuális feltöltési lehetőség. A vállalat két típust is kínál a gépből, így garantáltan megtalálja azt, amelyik megfelel az igényeinek.

Természetvédelem a műanyagiparban

Enersave technológiával a GWK a hatékony energiafelhasználással segít a természetkárosítás visszafogásában, és a villanyszámla mérséklésében. A vállalat ezenfelül 2019-ben mutatta be az úgynevezett „alacsony karbon technológiát”, amivel az üvegházhatású gázoknak üzentek hadat.

Amennyiben ön megoldásokat keres a hűtés és fűtési folyamatok javítására, vagy csak informálódni szeretne, hogy mik a legfontosabb szempontok egy hűtő, illetve- temperálóipari befektetés előtt, keresse a Thege-Plastic Kft.-t!

Rövid cégismertető és katalógusok letölthetőek itt: