Rapid - Darálók

 

A svéd Rapid az újrahasznosítás egyik úttörőjének számít műanyagdarálóival. A vállalat 1942 óta szolgálja ki a műanyagipart, a helyi fröccsöntő cégek ugyanis ekkor kérték fel, hogy kezdjenek gépeket fejleszteni a műanyaghulladék bedarálására. A Rapid gyakorlatilag piacra lépése óta vezető a gyáron belüli műanyag újrahasznosításban, így nem számít túlzásnak jelmondatuk: Gyakran másolva, de sosem utólérve. A svédek egyébként a Rapid darálókkal nem csak tevékenységükben állnak a természetkárosítás visszafogásának oldalán, hanem fejlesztéseiket is áthatja ez a szellemiség, így gépeik a lehető legkevesebb áramot fogyasztják, illetve gyakorlatilag egy életre szólnak.

Műanyag darálás az élet minden területén

A vállalat a közelmúltban mutatta be a Rapid OneCUT PRO-t, mely a kisebb gépekhez tartozik. A cég Rapid EnergySMART rendszerének köszönhetően ez a daráló 80 százalékkal (!) meg tudja vágni a villanyszámlát. Ezenfelül amivel többet tud már, mint a korábbi szériák, hogy itt alapfelszereltség a frekvenciaváltóval szabályozható sebesség, amivel a teljesítmény hozzáigazítható a fogyasztáshoz, illetve a stop and go funkció időkapcsolással, mely szintén energia megtakarításhoz járul hozzá! Továbbá a meghibásodás kiküszöböléséért és a minőség fenntartásáért felelős egyedülálló fémdetektor is szériatartozék, mely technológiáról kicsit bővebben lejjebb.

Amitől igazán új szintet jelent ez a Rapid daráló, az az, hogy itt is nyíltszívű technikával találkozhatunk, ami eddig csak a nagyobb gépek sajátja volt! Ennek köszönhetően ugyanis 30 másodperc alatt ki lehet nyitni és cserélhetőek/tisztíthatóak a kések.

Nyíltszívű műanyagdaráló a minőség garantálásáért

A Rapid a védjegyének számító nyíltszívű darálókkal a Rapid 300 Seriestől találkozunk (eddig), a 400-as, az 500-as és a 600-as szériáig. A rendszer vitathatatlan előnye, hogy nagyban megnöveli a hatásfokot, hiszen direkt hozzáférést biztosít a gép szívéhez, melynek köszönhetően a tisztítási és karbantartási munkálatok ideje lecsökken a gyors termelési cserékhez igazodva. Ezek a hihetetlenül rövid „pit stopok” maximalizálják a működésiidőt, míg minimalizálják a munkaidőt. Ezenfelül a nyílt hozzáférhetőségnek köszönhetően a gép magjához, könnyű ellenőrizni az anyagminőséget, hiszen elég csak ránézni.

A Rapid darálók másik védjegye a fémdetektor

A cég az Integrated Metal Detection (IMD) technológiájával is kitűnik versenytársai közül. A magyarul integrált fémdetekciót takaró rendszerrel gyakorlatilag teljesen kiküszöbölhető, hogy a gépben kárt tegyenek az esetleges fémdarabok, amik a műanyag közé keveredhetnek. Ezzel továbbá minimálissá csökken annak az esélye, hogy a kis fémdarabok kárt tegyenek a gép olyan alkatrészeiben, mint a csiga vagy a fröccsöntő szerszám.

Villanyszámla és kiadáscsökkentés

A svéd vállalat darálói alapvetően az újrahasznosítás miatt jöttek létre, de a vállalat nem állt meg itt, hiszen a fenntartható működés irányába is elkötelezte magát. A Rapid hosszú évek óta különösen nagy figyelmet fordít arra, hogy gépei a hatékonyság növelése mellett egyre kevesebb áramot fogyasszanak, így védve a természetet és rövidítve le a megtérülési időt.

Ha Rapid darálók, akkor Thege-Plastic!

A Thege-Plastic Kft. 20 éve partnere a Rapidnak, így bátran ki tudjuk jelenteni, hogy cégünknek utolérhetetlen tapasztalata van a saját színvonalat képviselő Rapid darálók területén. Négyfős szerelőcsapatunk tudását senki nem éri fel a piacon, így tudjuk Önnek garantálni, hogy a leggyorsabban és a legszakszerűbben állítjuk hadrendbe új gépét! Ha további kérdése lenne, akkor pedig állunk rendelkezésére!